صفحه 1 از 2 12 آخرینآخرین
نمایش نتایج: از شماره 1 تا 10 , از مجموع 20

موضوع: راهنمای جامع خرید کتابخوان(Ebook Reader)

مدیر بازنشسته
    vocian آواتار ها

Post راهنمای جامع خرید کتابخوان(Ebook Reader)

این تاپیک به دلیل سئوالات متعدد افراد جهت خرید ایبوک ریدر و برتری اونها نسبت به همدیگه تهیه شده. با توجه به اینکه بازار ایبوک ریدر ها روز به روز در حال تحوله طبیعی است که این تاپیک هم در طول زمان دچار تحول بشه.

اگر سئوالی در خصوص خرید دارید لطفا از این تاپیک (راهنمای خرید ایبوک ریدر) استفاده کنید. اما اگر علاقه دارید خودتون کتابخوانتون رو با توجه به نیازهاتون انتخاب کنید هر اطلاعاتی که لازم دارید رو میتونید در این تاپیک پیدا کنید.

استراتژی این تاپیک در ارائه اطلاعات پاسخ به سئوالاتی است که به ذهن افراد موقع خرید یک کتابخوان ظهور میکنه. این سئوالات بر اساس اولویت و اهمیت پاسخ داده شده که عبارتند از :

1-من ایران هستم ولی میتوانم از خارج از کشور ایبوک ریدر سفارش بدم برام بیارند. چه دستگاهی بخرم؟
    2-دنبال دستگاه ایبوک ریدری میگردم که فارسی رو ساپورت کنه. چه دستگاهی بخرم؟
    3-چه فرمت های کتاب الکترونیکی موجوده و چه فرقی با هم دارند؟
    4-چه فرمت هایی در هر کتابخوان پشتیبانی میشه ؟
    5-چه جوری میتونم همه مدل های کتابخوان رو با همه مشخصات راحت با هم مقایسه کنم؟
    6- من از کتابهای اسکن شده تخصصی استفاده میکنم. ایبوک ریدر چند اینچی به دردم میخوره؟
    7- من کتابهای حجیم دارم. کدوم ایبوک ریدر میتونه اینها رو پخش کنه و چقدر طول میکشه؟
    8- تاچ اسکرین در ایبوک ریدر به چه درد میخوره ؟ چقدر می ارزه؟ چه مدلیش بهتره؟
    9- من در ایران هستم . چه طور ایبوک ریدر تهیه کنم؟
    10- کدوم ایبوک ریدر قابلیت نوت برداری رو داره؟
    11- کدوم ایبوک ریدر قابلیت استفاده از دیکشنری رو داره؟
    12- Wifi یا 3g به چه درد من در ایبوک ریدر میخوره؟
    13- ایبوک ریدری هست که بشه در تاریکی ازش استفاده کرد؟
    14- آیا میتونم ایبوک های غیر قانونی (پایرت) رو در ایبوک ریدرم پخش کنم؟
    15- آیا مهمه که یک کتابخوان آهنگ پخش کنه؟
    16- آیا یک کتابخوان میتونه فیلم پخش کنه؟
    17- اگر روزی x ساعت مطالعه از روی کامپیوتر داشته باشم آیا میصرفه ایبوک ریدر بخرم؟
    18- چه فرقی بین کیفیت صفحه های ایبوک ریدر هست؟
    19- یک کتابخوان چه قابلیت های اضافه ای میتونه داشته باشه و هر کدام چقدر ارزش دارند ؟

اگر مشکلی در رابطه با راهنمایی های جامع این تاپیک دارید، سئوال اضافه ای به نظر شما آمده و یا نیاز به راهنمایی ویژه دارید میتونید از تاپیک راهنمايی برای خريد ایبوک ریدر استفاده کنید.
    ویرایش توسط vocian : 08-02-2011 در ساعت 07:39 PM
    KingDani ،Farshid.T ،SEP/\H/\N و 14 نفر دیگر از این پست قدردانی کرده اند.

مدیر بازنشسته
    vocian آواتار ها

من ایران هستم ولی میتوانم از خارج از کشور ایبوک ریدر سفارش بدم برام بیارند. چه دستگاهی بخرم؟

ایران هستی . پس مارکت برات هیچ اهمیتی نداره . مطمئنا به دنبال کتاب های مجانی خواهی بود و اگر هم قصد استفاده از مارکت رو داشته باشه با هزاران تحریم به دلیل ایرانی بودن مواجه میشی که عملا پشیمونت میکنه. تقریبا همه مدل های ریدر جدید 3g دارند که هیچکدام به درد شما نمیخوره چون در ایران عملا وجود نداره. علاوه بر اون وایرلس دستگاه هم تقریبا غیر قابل استفاده است. مشکلی که همه از جمله خود من قبل از انتخاب ای بوک ریدر دارند این هست که فکر میکنند میتونند انتظاراتی مشابه PDA ازش داشته باشند. یک دستگاه که وایرلس لن داشته باشه، اینترنت بره، میل چک کنه، آهنگ پخش کنه. اما وقتی دستگاه رو میخرید تازه میفهمید که این دستگاه برای این کارها ساخته نشده و اصلا استفاده از این امکانات منطقی نیست. نه سرعت سرف اینترنت مناسبه، نه مصرف باطری قابل تحمل، نه دستگاه اونقدر کوچیک هست که به عنوان ام پی تری پلیر استفاده بشه. نقدا امکانات کیندل و نوک برای وایرلس اونقدر مشکلی از شما حل نمیکنه.
    اما با توجه به اینکه از آمریکا خرید میکنید شما دو تا گزینه خوب بزرگ دارید.

بنده به صفحه بزرگ احتیاج داشتم (برای خوندن کتابهای اسکن شده). وزن مناسب و قیمت مناسب تر. تاچ اسکرین دقیق هم میخواستم برای یادداشت برداری. گزینه ای که همه این شرایط رو داشته باشه چیزی نیست جز IREX DR800 و برادر بزرگتر 10 اینچی اش که اگر بگردید ریویو اش رو در این سایت می بینید. اگر از آمریکا میخری و حتما آشناتون یک فروشگاه Best Buy میتونه گیر بیاره که به قیمت 400 دلار برات دستگاه رو بخره (پلاس 10% تکس) اما من که از اروپا میخواستم بخرم دو مشکل داشتم. اولا در آلمان به راحتی گیر نمیومد. ثانیا قیمتش 400 دلار نبود و حدود 400 یورو بود! (تقریبا در تمام اروپا شرایطی مشابه حکمفرما است )

گزینه بعدی انتخاب بین سایز بزرگ و کوچکه. اگر شما میخواهید همچنان سراغ سایز بزرگ برید و براتون حمل کردن همه جا و استفاده مداوم مهم نیست گزینه ی عالی کیندل دی ایکس هست. هم پی دی اف ساپورت میکنه. هم ای پاب. تاچ نیست . وزنش 19 اونس و بیش از 2 برابر هر دستگاه 6 اینچی (و حتی 7 اینچی) اما یک مزیت داره که شما یک دستگاه 10 اینچی رو با قیمت 379 دلار میخرید.
    یک گزینه ی دیگه هم موجوده که pocket book 903 است . این دستگاه قلم واکام داره (بسیار دقیق) دیکشنری داره، صفحه 10 اینچ. همه چیز عالی است ولی متاسفانه تکنولوژی صفحه ی اون pearl نیست و از vizplex که تکنولوژی قدیمی تری است استفاده کرده. قیمت هم 400 دلار (بدون مالیات هست) البته مدل قدیمی تر که pocketbook 902 است و تاچ نداره و در همین سایز موجوده به قیمت 300 دلار فروخته میشه.

چیزی که اکثرا بعد از خرید متوجه میشن این هست که 400 تومن بالای یک ایبوک ریدر دادن معمولا اشتباه بزرگی است.این تکنولوژی ضعف های خودش رو داره که در حال بهبوده. تکنولوژی vizplex که به موزه پیوست اما همین تکنولوژی pearl سیاه و سفید هم اگر سال دیگهبه موزه نرفتند 2 سال دیگه حتما خواهند رفت و هر چه میخرید باید این 2 سال هزینه اش رو پس بده( این وسط فقط به خاطر چشم هامون باید این خرج رو بکنیم) شاید بهتر باشه به همین دلیل کمی کمتر خرج کنیم و امکانات اضافی هم بیشتر طلب کنیم.

اما به سراغ گزینه های 6 و 7 اینچی ارزان تر بریم.

از پایین که شروع کنیم کیندل 3 و نوک رو میبینیم. کیندل 10 دلار ارزونتر از نوک و 140 دلار هستش . هر دو 6 اینچ و هر دو ارزانترین گزینه های بازار. بحث بر سر برتری کیندل 2 و نوک بسیار است اما کسی بحث بر سر مقایسه کیندل 3 و نوک نداره چون اصلا قابل مقایسه با هم نیستند (ورژن جدید کیندل برخلاف نوک از صفحه pearl استفاده میکنه ، دو برابر -1 ماه - شارژ نگه میداره، وزن خیلی کمتر و حجم کمتری داره، مارکت بزرگتری داره و ... 9) به شخصه نوک رو انتخاب نمیکنم . کیندل به نظر گزینه منطقی ای میاد. به نظر بنده اون ال سی دی پایین نوک عملا بود و نبودش برای کتابخوانی تفاوتی نمیکنه. اما اگر نوک رو هم گرفتید زیاد ضرر نکرده اید.

بریم سر ریدر های سونی. در ریدر های سونی شما دو گروه اصلی دارین. گروه قدیمی که به 00 ختم میشن . اولین مدل prs700 بود که 6 اینچ با نور پس زمینه بود که خیلی تکنولوژی قدیمی ای داشت کنتراستش از همه کمتر، تعداد سایه های خاکستریش از هم کمتر و از همه مهمتر اینکه اصلا نوش گیر نمیاد. بعد از اون 3 مدل با هم اومدند prs900- prs600-prs500 که به ترتیب 5 6 و 7 اینچی بودند. همه یک نرم افزار دارند، یک کیفیت و اینچ متفاوت . اما همگی صفحات ویزپلکس که کنتراست پایین تر دارند و البته تاچی که اگر داخل اتاقی باشید که نور رشته ای داره باید چپ و راستش کنید که نور لامپ داخلش نیوفته و مثل آینه منعکسش نکنه. اما با این حال یک برتری دارند که قیمتش هست. شما prs600 رو در آمریکا حتی در حراج میتونستی 100 دلار هم پیدا کنی اما اگر شانس نداشتی حداقل به راحتی هم قیمت کیندل هم پیدا خواهد شد.
    خوبی این مدل ها تاچ اسکرین بودن. دیکشنری داشتن . پشتیبانی از همه فرمت های معمول به راحتی و داشتن 2 مدل اسلات کارت حافظه اس دی و مموری استیک تا 16 گیگ هست.

اما مدل های جدید که به 50 ختم میشن مشکل تاچ اسکرین و انعکاسش رو حل کردند . از صفحات پرل استفاده میکنند ولی قیمت بالایی دارند . prs950 که 7 اینچی و ساکسسور 900 هست . البته عرضش دقیقا برابر با صفحات 6 اینچی معمول است ولی از طول 1 اینچ کشیده شده که برای کتابهای لاغر و دراز در حالت پرتریت خوبه ولی در لنداسکیپ اصلا هیچ مزیتی نسبت به مدل 6 اینچی نداره. قیمت این دستگاه هم 300 دلاره. prs650 حدود 240 دلار و prs550 حدود 180 دلار که برای یک دیوایس 5 اینچی خیلی زیاده . اما به جز این موارد 2 برتری دیگه هم این دستگاهها دارند . 1- وجود 8 دیکشنری دوزبانه و 2 داشتن قابلیت نصب برنامه های کوچک (از بازی سودوکو بگیرید تا جدول کلمات متقاطع:دی)

پ.ن : صفحات pearl و برتری آنها نسبت به vizplex: صفحات pearl تکنولوژی جدید جوهر الکترونیک هستند که ادعا میکنه 50% کنتراست بهتری نسبت به تکنولوژی قدیمی تر یعنی صفحات vizplex دارند. قبل از اینکه راجع به کنتراست صفحات توضیح بدم فرض میکنم که شما صفحات ایبوک ریدر رو از نزدیک ندیدید و یک توضیح کوچیک در این رابطه به شما میدم از احساستون در برخورد با این صفحات.
    همونطور که میدونید صفحات ای اینک از خودشون نور ندارند و فقط رنگ دارند و باید نور داخلشون بتابه تا داخلشون معلوم بشه. البته نور مطالعه برای این صفحات کافی است اما شما اگر عادت به مطالعه با نور کم رو دارید این صفحات برای شما آزار دهنده خواهند بود. مشکل بیشتر در رنگ پس زمینه است تا رنگ سیاه کلمات. رنگ سیاه کلمات تقریبا سیاه هست . اگر از سفید تا سیاه رو با اسکیل 0 تا 100 نشون بدیم رنگ فونت ها شاید 70 باشه که قابل قبوله اما مشکل اینجاست که رنگ سفید پس زمینه در نور مستقیم خورشید 10% هست و زیر یک لامپ 100 40%!! و در یک نور عالی برای مطالعه 20-30% .
    کنتراست صفحات سیاه و سفید اختلاف بین رنگ سیاه است و سفید در این صفحات که صفحات پرل ادعا میکنند که اون رنگ سفید رو سفید تر کرده اند و سیاه رو کمی سیاه تر. من تفاوت چندانی در سیاه ندیدم اما سفید حقیقتا در نور مساوی سفید تر شده
    ویرایش توسط vocian : 06-02-2011 در ساعت 10:03 AM
    KingDani ،Farshid.T ،amir_rafie و 10 نفر دیگر از این پست قدردانی کرده اند.

مدیر بازنشسته
    vocian آواتار ها

دنبال دستگاه ایبوک ریدری میگردم که فارسی رو ساپورت کنه. چه دستگاهی بخرم؟

قبل از اینکه به توضیح قابلیت کتابخوان های مختلف برای خواندن متون پیچیده (complex script) بپردازیم بهتر است راجع به فرمت های کتاب خوانی صحبت کنیم. فرمت های فراگیر کتاب اینها هستند:
    EPUB DRM, PDF DRM, EPUB, PDF, HTML, DJVU, RTF, TXT, PRC, CHM, DOC,
    (علت قرارداده شدن عبارت DRM بعد از EPUB و PDF حالت پروتکت شده آنها مخصوص خریدار خاص است و فرمت ها به جز شیوه کد گذاری تفاوتی ندارند)
    هر کدام از کتابخوان ها یک یا دو فرمت اختصاصی مخصوص به خود دارند :
    سونی : LRF
    کیندل : MOBI, PRC و AZW
    پاکت بوک : FB2 و FB2.zip
    و ...
    این فرمت ها اختصاصی هستند و اصلا کتاب به زبان فارسی ندارند و نخواهند داشت اما اگر کتابی با فرمت های دیگر داشتید میتوانید با برنامه Calibre میشود به این فرمت ها تغییرش بدهید. این فرمت ها بسیار شبیه به فرمت EPUB هستند. فرمت EPUB خیلی شبیه به فرمت RTF (Rich Text Format) Word هست. این فرمت خیلی ساده است. شبیه به فرمت HTML. در این فرمت با نوشته روبرو هستیم و مطابق این فرمت برای تکه های مختلف متن استایل های مختلف نوشته میشه (درست شبیه همین چیزی که در ادیتور پیشرفته سایت داریم ) هایپرلینک ها داده میشه . Table of contents زیر نویس و البته عکس کتاب و متا فایلها قرار داده میشه. تفاوت DRM و فرمت های اختصاصی فقط در نحوه گزارش استایل و قابلیت های حفاظتی و نوع کد گذاری جهت سرقت نشدن کتابهاست. این فرمت یک سری مزایا دارد از جمله شما قابلیت زوم کتاب رو دارید . زوم بدین معنی است که همه اندازه ی فونها باید در عددی (مثلا 125%) می بایستی ضرب بشود. که چون نحوه چیدمان توسط ریدر تعیین میشه صفحه ها مجددا چیده میشه و هیچ مشکلی بوجود نخواهد اومد. دیگری این هست که سایز فایل خیلی کوچک است چون به جز یک عکس کتاب بقیه متون تکست هستند که در این فرمت ها فشرده شده اند و حجمی ندارند (یک کتاب از 20کیلوبایت تا حداکثر 300 کیلوبایت حجم دارد ) اما یک بدی هم دارند که از چیدمان های پر زرق و برق PDF خبری نیست. اما برای یک ریدر مهم نیست . چون در وحله اول کارایی مهم است نه زیبایی. قرار نیست مجله ورایتی بخونین قرار است یک متن علمی یا یک رمان بخونید.
    یک نکته رو توجه کنید . در این فرمت ها فایل حاوی فونت نیست. به علاوه حاوی نحوه پشت سر هم گذاشتن فونت ها هم نیست که در خصوص کمپلکس اسکریپت ها بسیار مهم است. در صورت انتقال به کامپیوتری که فونت فارسی ندارد و یا از کمپلکس اسکریپت پشتیبانی نمی کند امکان خواندن متون فارسی وجود نخواهد داشت . توجه داشته باشید که هیچ ایبوک ریدری نه فونت فارسی در خود دارد نه کمپلکس اسکریپت میخواند پس امکان خواندن این فرمت ها رو به زبان فارسی در هیچکدوم نیست . پس می بایست بی خیال تبدیل کتابهایمان به این فرمت ها (EPUB HTML RTL فرمت های اختصاصی و CHM ) برای استفاده فارسی باشیم.

دسته دیگر کتابها ، اسکن هستند . از این دسته میشود به DJvu، CDB.CDR.CD7 و بخشی از PDF ها اشاره کرد. این دسته از کتاب ها عکس رو نشون میدن. صرفنظر از اینکه فرمت دژاوو و cd* در بخش محدودی از دستگاههای حرفه ای (پاکت بوک و آیرکس ) اونهم با نرم افزارهای خاص قابل اجرا هستند (فرمت PDF یک فرمت عمومی قابل خواندن در تمام دستگاههای ایبوک ریدر است) این کتابها هیچ کاری به زبان ندارند. شما با میخی بنویسید یا انگلیسی عکسش یک جور هندل میشود. و اتفاقا خیلی کتابهای فارسی هم از نوع اسکن شده هستند که از این جهت مشکلی ندارند. فقط دو مشکل عمده وجود دارد. اولی این است که این کتابها اصولا زومشان به خوبی فرمت های قبلی از جمله EPUB نیست و با زوم کردن فقط کل متن بزرگ می شود که در نتیجه جمله ها از این طرف و آن طرف صفحه بیرون میزنند که خواندن را اگر غیر ممکن نکند زجر آور خواهد کرد (برای خواندن هر جمله دو بار باید اسکرول کرد!) و ثانیاً حجم و کیفیت پایینی دارند . این دو مشکل باعث میشود متون ریز (مخصوصا فارسی) در صفحات نمایش 6 اینچی عملا غیر قابل خواندن شوند. برای این صفحات راه حلی هست که جلوتر به آن خواهیم پرداخت .

اما دسته سوم فرمت PDF از نوع متنی است. این فرمت بر خلاف فرمت دسته اول EPUB به جای دادن استایل برای هر قطعه از متن هر کلمه با ریز ترین بخش هایش تنظیمات را حفظ میکند و تمام فونت ها را هم به همراه دارد (اگر تعریف شده باشد) نتیجه فایلی است که روی هر دستگاهی حتی در کره مریخ هم به یک شکل خوانده می شود چه برسد به ایبوک ریدر زمینی (حالا میخواهد به زبان کره ای باشد یا فارسی !). نتیجه کاملا مشابه عکس خواهد بود با این تفاوت که حجم کمتر و دقت بسیار بالاتری دارد. اما مشکل زوم عکس در اینجا هم وجود دارد. برای حل این مشکل کتابخوان ها و نرم افزارهای کتابخوانی راه حلی اندیشیده اند. این نرم افزار ها کلمات را تک تک میخوانند و با توجه به فاصله کلمات از گوشه ی بالا سمت چپ متن را در قالبی شبیه EPUB ترجمه میکنند. برای متون خالی انگلیسی نتیجه معمولا قابل قبول خواهد بود اما تصورش را بکنید که یک فرمول بخواهد به این روش با سطر های مختلف ترجمه شود! عکس ها و شماره صفحه و پانویس را که دیگر حرفش را نزنید. به همین دلیل است که خیلی از کتابخوان ها این قابلیت را فقط برای فرمت های خودشان و حداکثر EPUB فعال گذاشته اند. (مثلا کیندل و نوک)
    در خصوص زوم پی دی اف ها صحبت شد بهتر میبینم به جوابی که به یکی از دوستان در خصوص مشکل زوم فارسی و راه حلش داده ام بسنده کنم و بحث را در اینجا خلاص کنم:

در خصوص پی دی اف های فارسی هم دقیقا به همین صورت است و مشکل زوم فارسی از دستگاههای ایبوک ریدر نیست بلکه از خود نحوه هندل کردن فارسی در فرمت پی دی اف هست.
    قبل از اینکه یه توضیح مختصر از نحوه هندل کردن پی دی اف فارسی بدم بهتره بهتون بگم منظور از زوم کردن کتابها چیه.
    مثالی که میزنم در خصوص prs 600 خودم هست. وقتی یک فایل epub-LRT-Txt-RTF روی دستگاه ریخته میشه و سعی به بازکردنش میشه دستگاه ایبوک ریدر با مجموعه از پاراگراف ها مواجه میشه با فرمت های یکسان فونت یا گاها متفاوت. اما مسئله ای که هست اینه که یک متن Txt ساده و شسته و رفته وجود داره که ایبوک ریدر فقط باید سایز و نوع استایل فونتش رو با توجه به تنظیمات مرتب کنه (مارجین بزنه، هدر و فوتر بزنه ، هایپرلینک ها رو درست کنه و ...) و برای شما نمایش بده. دکمه ای روی دستگاه هست به شکل یک ذره بین. این علامت کارش این هست که اندازه فونت رو در یک درصدی ضرب میکنه و در حقیقت تنها تفاوتی که در فایل ایجاد میکنه اینه که استایل پاراگراف رو تغییر میده . متن هیچ مشکلی نداره و مجددا درون پاراگراف با همون مارجین قدیمی و همون استایل موجود (بولد آندرلاین ایتالیک ، هایپرلینک و ...) چیده میشه. این قدرت به دلیل جدا بودن متن پاراگراف از استایل پاراگراف و تعیین نشدن خط بوجود میاد. درست مثل زمانی که یک متن در ورد مینوسید و فونت رو کلا بزرگ میکنید.

اما در خصوص پی دی اف داستان متفاوته. پی دی اف مثل فرمت های محبوب کتابخوان ها متن و استایل رو برای یک پاراگراف از هم جدا نمیکنه. در حقیقت در پی دی اف هر خط یا حتی هر کلمه به طور جداگانه هندل میشه . در فرمت های قبلی در پایان خط هیچ Enter ای زده نمیشه و دستگاه خودش تشخیص میده کجا خط رو قطع کنه و بره صفحه بعد اما در پی دی اف هر خط ثابته و انتهاش و فاصله بین کلمات و کاراکتر ها مشخص . این قابلیت از یک طرف خیلی عالیست که در هر کامپیوتری فایل PDF رو قرار بدید دقیقا به یک صورت دیده میشه . از طرف دیگه PDF داخل خودش فونت ها رو ذخیره میکنه و این بهش قابلیت انتقال فونت های فارسی ، فرمول ، نمودار و ... رو میده. اما وقتی بخواهید فونت رو بزرگ کنید با چه چیزی مواجه میشید؟ در بهترین حالت وقتی زوم 150% میکنید هر خط تبدیل به 1.5 خط میشه. یعنی خط هاتون یکی در میون نصفه هستند. اما قضیه به اینجا ختم نمیشه. فرمول های شما چه فارسی چه انگلیسی حسابی به هم خواهند ریخت چون فرمول ها در چند خط نوشته میشن (صورت مخرج توان و ...) به علاوه هر کلمه و جاش به صورت جداگانه در فرمت هندل میشه و ادوب براش فرقی نداره متن فارسی است و یا انگلیسی و جای کلمات مهمه و در صورت زوم وقتی نرم افزار بصورت هوش مصنوعی میخواد متن رو دوباره مرتب کنه با استفاده از الگوریتم خودش تشخیص میده مطابق با زبان انگلیسی کلمات از چپ به راست مرتب میشن و اونوقت میشه که کل متنتون چپ چین میشه یا حتی کلمات برعکس نوشته میشن (بسته به ورژنی که باهاش کامپایل شده فایلتون). حالا اگر کلمات انگلیسی هم در متن باشند که دیگه واویلا.

این مشکلات مربوط به ریدر نیست. با هر برنامه کامپیوتری هم بخواهید این کار رو بکنید نتیجه مشابهی داره. درست مثل همون مشکل که بخواهید یک متن فارسی رو از پی دی اف کپی پیست به word بکنید.

اما برای حل مشکل شما چه باید کرد؟ اول باید ببینیم واسه چی میخواین متن پی دی اف فارسی بخونید و وضع چشم هاتون چطوره . طبیعی است که اگر صفحه به اندازه کافی بزرگ باشه شما هیچ احتیاجی به زوم نخواهید داشت. پس اولین فاکتور شما سایز صفحه هست که حداکثر 10 اینچه (مثلا کیندل دی ایکس) اما بزرگ شدن سایز دو مشکل در پی داره . 1- هزینه بیشتر (مثلا مقایسه بین کیندل 6 اینچی که 150 دلاره و کیندل دی ایکس 9.8 اینچی که 375 دلاره 150% قیمت بیشتر رو مشخص میکنه که باید ببینید حاظرید بپردازید) دوما وزن و مشکل حملش هست که باعث میشه به عنوان یک وسیله دم دستی همیشه همراهتون نباشه (ایبوک ریدر من همیشه یا در جیب کیفمه یا دستم حتی زمانی که از میله مترو آویزون هستم دارم به راحتی ایبوم میخونم که با مدل 10 اینچی عملا یک رویاست )

اگر راضی میشین که دستگاه بزرگتر بگیرید که هیچ پیشنهاد من حداقل دستگاه 8 اینچی ایرکسه که تفاوت رو متوجه بشید. اما اگر دستگاه کوچک میخواید گزینه های دیگه ای برای حل مشکل دارید. prs600 من 6 اینچی است اما پی دی اف فارسی و مهمتر از اون اسکن کتاب انگلیسی زیاد داخلش دارم و خیلی راحت ازش استفاده میکنم. چطوری؟ مواد لازم یک عدد نرم افزار adobe acrobat professional و یک دقیقه وقت برای هر پی دی اف هست. شما کافیست حاشیه های اضافی اطراف تمام صفحات رو حذف کنید. حدود 40% فضای کتابها حاشیه است که حذفشون برابر با یک زوم 140% ای است. اما اگر باز کافی نبود کافیست کتاب رو لنداسکیپ کنید. اگر باز نتیجه رضایت بخش نیست شما چاره ای جز خرید یک ایبوک ریدر بزرگتر ندارید. چطور میتونید قبل از خرید مطمئن بشید. یک فایل پی دی اف فارسی که استفاده میکنید بردارید حاشیه اش رو حذف کنید و طوری تنظیم کنید که در اندازه صفحه پی دی اف ریدر چاپ بشه. اگر وضعیت رضایتبخش بود روی کاغذ تفاوت چندانی هم در ایبوک ریدر نداره. اگر نبود این دفعه در سایز 1.4 برابر چاپ کنید اگر این دفعه جواب گرفتید یعنی به حالت لند اسکیپ در ریدر نیاز دارید. اگر باز نتیجه مناسب نبود یا سراغ سایز بالاتر برید یا از خرید ریدر منصرف بشید. (البته شما یک راه پر دردسر و وقت گیر هم دارید که نتیجه ای رضایت بخش داره . نرم افزار Infix PDF Editor یک نرم افزار ادیت فایلهای PDF هست که محیطی شبیه به محیط Word داره و در اون فایلهای پی دی اف رو دقیقا مثل فایلهای ورد میشه درست کرد(تغییر فونت، رنگ، عکس ...) فقط این کار کمی زمانبنره (درست مثل درست کردن متن فایل ورد)
    در آخر اضافه کنم بعضی ریدر های جدید قابلیت حذف حاشیه رو بصورت داخلی دارند و شما نیاز به حذف حاشیه در ادوب اکروبات پروفشنال ندارید. یک نمونه prs950 است که صفحه 7 اینچی هم داره.
    ویرایش توسط vocian : 01-02-2011 در ساعت 03:12 PM
    KingDani ،Farshid.T ،amir_rafie و 11 نفر دیگر از این پست قدردانی کرده اند.

مدیر بازنشسته
    vocian آواتار ها

چه فرمت های کتاب الکترونیکی موجوده و چه فرقی با هم دارند؟

فرمت های کتابهای الکترونیکی خیلی زیاده و با خیلی هاش اصلا در طول عمرتون برخورد نخواهید کرد. اصولا هر فرمتی که بتوان در اون نوشته رو برای خوندن آماده کرد یک فرمت کتاب خواهد بود. بعضی از این فرمت ها برای دستگاههای خاص و با قابلیت های خاص ساخته میشه و بعضی اوقات هم فرمت های عمومی مثل pdf رو داریم که در هر دستگاه و پلت فرمی قابل پیاده سازی است. بعضی از این فرمت ها فقط توانایی نشان دادن حروف بدون هیچ فرمت و استایلی و کدپیج رو دارند (مثل txt) و بعضی از عکس ها و استایل ها و حتی صدا یا فیلم رو میتونن پشتیبانی کنند.

جدول زیر مقایسه ی بین فرمت های محبوب و پر طرفدار رو انجام داده:

ستونها به ترتیب از چپ به راست :
    1- Format: فرمت فایل
    2- file extension: پسوند فایل
    3- DRM support:قابلیت پشتیبانی از فایل های قفل گذاری شده (جهت کپی رایت)
    4- Image Support : قابلیت پشتیبانی از نمایش عکس
    5- : Table Support : قابلیت نمایش جدول
    6- sound support : قابلیت ذخیره صوت
    7-: interactivity support : قابلیت پویایی فرمت (جایی کلیکی کنی و تغییری ایجاد بشه در فایل یا چیزی رو نمایش بده و ...)
    8- Word wrap support: اندازه متن رو اگر تغییر بدید خط ها دوباره چیده بشه
    9- Open Standard: استاندارد باز برای فرمت ، که اگر باز باشد نتیجتا برنامه های بسیار بیشتری رو شاهد خواهیم بود (و عموما ارزان تر)
    10- Embedded annotaion support:قابلیت یادداشت گذاری توکار (کتابی که میخوانید در خودش یادداشت بگذارید برای استفاده های بعدی)
    11- Book marking: قابلیت بوک مارک گذاشتن ، (بوک مارک همون تکه کاغذی است که در وسط کتاب، جایی که تا اونجا خونده اید میگذارید که دفعه بعد فراموشتان نشود کجا بوده اید. همین اتفاق برای بوک مارک کتابهای دیجیتال می افتد. با این تفاوت که شما میتوانید چندین و چند بوک مارک با اسم های مختلف داشته باشید.)

1. ^ در همه کیندل ها به جز نسل اول ساپورت میشه
    2. ^ تنها در کیندل ورژن آیفون و آیپد ساپورت میشه

منبع و اطلاعات بیشتر:

Comparison of e-book formats - Wikipedia, the free encyclopedia
    ویرایش توسط vocian : 01-02-2011 در ساعت 03:44 PM
    KingDani ،Farshid.T ،amir_rafie و 9 نفر دیگر از این پست قدردانی کرده اند.

مدیر بازنشسته
    vocian آواتار ها

چه فرمت هایی در هر کتابخوان پشتیبانی میشه ؟

بسته به مدل دستگاه شما فرمت ها متفاوت خواهد بود. جدولی از انواع کتابخوان ها و فرمت های قابل پشتیبانی شون در جدول زیر آورده شده:

همونطول که از جدول بالا مشخصه همه کتاب خوان ها از فرمت متن ساده (Plain Text) پشتیبانی میکنند. به علاوه همگی از فرمت PDF هم پشتیبانی میکنند (به استثنای کیندل 1 که منقرض شده است) و تقریبا همه هم از epub پشتیبانی میکنند (به جز کیندل که از mobi حمایت میکنه و با نرم افزارهای مختلف از جمله calibre میشود تبدیلش کرد)
    اینها فرمت های رایجی هستند که به راحتی بهشان میشود تبدیل کرد یا ازشان تبدیل گرفت. اما به جز اینها 2-3 فرمت رایج دیگر هم موجود است. اولی فرمت DJvu است. این فرمت شبیه به PDF های اسکن شده است با این تفاوت که بسیار حجم پایین تری دارد و کتاب های اسکن شده ی دزدی معمولا با این فرمت رایج تر هستند. خوشبختانه قابلیت تبدیل این فرمت به Pdf یا عکس هم وجود دارد اما اگر نخواستید تنها به چند مدل محدود از جمله آیرکس ، آی ریور استوری و پاکت بوک ها باید فکر کنید.
    فرمت دیگر CHM است که برخی رشته های خاص کاربرد دارد (بیشتر برای پزشکی و گاهی هم کامپیوتر) صرفنظر از اینکه با استفاده از برنامه میتوان این فرمت را تبدیل به pdf کرد این امکان در بین دستگاههای دو برند Irex و MobiPocket وجود دارد که این فرمت را بصورت مستقیم به نمایش در بیاورند . البته قبل از خرید از پشتیبانی این فرمت حتما مطمئن شوید. تنها یک مشکل وجود دارد و آنهم محدودیت حجمی این فایلهاست. اگر فایل chm شما بزرگ است(بیشتر از 5 مگ) حتی روی این دو مدل ایبوک ریدر هم نمیتوانید حساب باز کنید.

منبع و اطلاعات بیشتر:

Comparison of e-book formats - Wikipedia, the free encyclopedia
    ویرایش توسط vocian : 01-02-2011 در ساعت 03:49 PM
    KingDani ،Farshid.T ،amir_rafie و 10 نفر دیگر از این پست قدردانی کرده اند.

مدیر بازنشسته
    vocian آواتار ها

چه جوری میتونم همه مدل های کتابخوان رو با همه مشخصات راحت با هم مقایسه کنم؟

در دو لینک زیر جدول های مقایسه ای انواع کتابخوان ها ، اندازه ، وزن ، فرمت های قابل پشتیبانی، کیفیت و هر چیزی که فکر کنید رو پیدا خواهید کرد. دستگاههای کتابخوان خیلی زیاد هستند و به تبع در این فضا جا نخواهد شد به این دلیل 2 لینک قرار داده شده. لینک اول مختصر هست و لینک دوم به همراه عکس

Comparison of e-book readers - Wikipedia, the free encyclopedia

MobileRead Wiki - E-book Reader Matrix
    ویرایش توسط vocian : 01-02-2011 در ساعت 03:55 PM
    Farshid.T ،amir_rafie ،ebi_lancer و 6 نفر دیگر از این پست قدردانی کرده اند.

مدیر بازنشسته
    vocian آواتار ها

من از کتابهای اسکن شده تخصصی استفاده میکنم. ایبوک ریدر چند اینچی به دردم میخوره؟

چند اینچی به درد کتابخوانی می خوره ؟ این سئوال یکی از سخت ترین سئوالاتی است که ممکنه به ذهن یک خریدار کتابخوان خطور کنه.
    اولین چیزی که به ذهن میرسه این هست که هر چه کوچکتر و سبکتر بهتر. از نظر کوچکی کمتر از 5 اینچ کتابخوانی در بازار موجود نیست و حقیقت هم این هست که کمتر از 5 اینچ برای کتابخوانی معنایی نداره. در دنیای هندهلدهای امروزی موبایل های 4 اینچی یکی از پذیرفته شده ها و در دسترس ها هستند. اگر میشود که با 4 اینچ کتاب خواند پس نیازی به کتابخوان نیست. از طرف دیگر کتابخوان آمده که جای کتاب را بگیرد. فکر نکنم هیچ کدام کتاب واقعی 4 اینچی در عمل دیده باشید !!

متاسفانه گزینه 5 اینچ هم کمی کوچک تر از حد قابل تحمل است. حتی اگر شما کتاب های با فرمت باز مثل Epub فقط استفاده کنید که قابلیت تغییر اندازه فونت را دارند و سعی کنید با بالاتر بردن اندازه فونت کتاب را خواندنی کنید تعداد کلمات داخل هر خط برای شما آزار دهنده خواهد بود و از طرفی حسابی باید صفحه ورق بزنید که خسته کننده است.

گزینه های 6 اینچی مورد توافق همه بازار هستند. از سری های سونی (700، 600، 650 ) گرفته تا کیندل (1 و 2 و3) نوک ، پاکت بوک 600 و هر برندی که تصور کنید حتما 70-80% از محصولات در این سایز به سر میبرد. سایز 6 اینچی مزیت های خیلی زیادی دارد.
    1- کوچک و سبک است (تنها 5 اینچی ها را سونی میزند که به بزرگی و سنگینی مدل 650 است- حتی کمی سنگین تر) و این کوچکی و سبکی باعث شده که کاملا قابل حمل باشد.
    2- اندازه اش نیاز های معمول را برطرف میکند. اگر شما از فرمت های متنی استفاده میکنید میتوانید به راحتی از این سایز استفاده کنید. حتی اگر حالت پرتریت جواب نداد با تغییر به حالت لنداسکیپ حتی نیاز به زوم کردن ندارید. و در خصوص فایل های PDF همین حیله ، به همراه حذف حاشیه ها به کمک نرم افزارهای ادیت PDF که در قسمت اول توضیح داده شد باید کار شما را راه بیاندازد.
    3- اندازه استاندارد بازار است و در این سایز گزینه های بسیاری دارید و میتوانید در قیمت های مختلف و از میان برند های مختلف به راحتی مدل مورد علاقه تان را بیابید
    4- با توجه به همان استاندارد بودن دو اتفاق موازی تیراژ بالای این صفحه ها و رقابت شدید در این بازار بین مدل ها و شرکت های مختلف قیمت هم بسیار عاقلانه تر است (با تغییر به سایز 7 اینچ حداقل 40% افزایش قیمت و به 10 اینچ دو برابر افزایش قیمت خواهید داشت!)

اما این سایز یک مشکل اساسی هم دارد. اگر شما از کتاب های PDF متنی یا بدتر از آن PDF عکسی استفاده میکنید دیگر خبری از قابلیت Text Wrapping و شکسته شدن خطوط نخواهد بود. این مشکل شما بسته به نوع کتاب سخت یا ساده تر خواهد شد حال به بررسی انواع مدل های کتاب می پردازیم:
    الف) قطع کتاب : که هر چه بزرگتر باشد در دستگاه شما می بایستی درصد بیشتری زوم آوت شود . حداکثر اندازه کتاب چیزی در حد کتابهای a4 و B4 است
    ب) اندازه فونت چاپ شده در کتاب اصلی: که بسته به نوع کتاب و کاربردش میتواند بزرگ و کوچک باشد. ارتفاع فونت ها بسته به نوع استفاده از آنها و تخصصی بودنشان از 5 میلیمتر شروع می شوند تا به 1.5 میلیمتر می رسند. هر چه کتاب تخصصی تر باشد و حالت ریفرنس بیشتری داشته باشد فونت های کوچکتری خواهد داشت تا کتابی کم حجم تر تحویل دهد . کسی که یک دانشنامه در کمد کتابش دارد حداکثر روزی یک پاراگراف از آن میخواند و علاقه ای دارد به جای 4 جلد کتاب قطور همه چیز را در یک جلد جا دهد حتی اگر مجبور باشد حسابی از خجالت چشم هایش در بیاید. و اگر کتاب عمومی ، برای غیر انگلیسی زبان ها یا برای جوان تر ها باشد سایزش بالا میرود. بالای 5 اینچ که دیگر برای دوران دبستان و پیش دبستانی استفاده میشود:دی طبیعی است روی زوم آوت کتابی که فونت 1.5 میلیمتری دارد زیاد نمیشود حساب باز کرد (اندازه فونت ارتفاع بزرگترین فونت ها یا همان کپیتالایز شده های خودمان هستند مثلا A)
    ج) کیفیت اسکن : اگر با کتاب های پی دی اف یا دژاوو ی اسکن سر و کار دارید دقیقا حرف من را می فهمید . بعضی از این کتابها آنقدر کیفیت اسکن پایینی دارند که در سایز معمول هم حروف با هم اشتباه گرفته می شوند . زوم آوت که بماند. پس کیفیت هم نقش بالایی در نیاز نهایی شما دارد.

حال که مشکلات را دیدید بیایید با هم چک کنیم چند درصد هر نوع کتابی را می بایست زوم آوت کرد. درصد زوم آوت را اگر در اندازه فونت اولیه ضرب کنیم اندازه فونت نهایی در دستگاه بدست خواهد آمد. توصیه بنده و یک حساب سر انگشتی میگه که نباید اندازه فونتتون از 1.5 کمتر باشه مگرنه با ذره بین هم نمیتونین فونت رو بخونین (هم محدودیت چشم رو دارید و هم محدودیت DPI دستگاه رو که حروف رو نمیتونه درست نشون بده)

سه نمونه کتاب رو من تست کردم. و سایزهاش رو آپلود کردم که ببینید: اولی کتاب آزمون زبان تافل به اسم Delta است که هر کسی که تافل کار کرده حتما دیدتش و در دست گرفته. به کتابفروشی محل هم مراجعه کنید حتما پیداش خواهید کرد. این کتاب یک کتاب عمومی است و سایز فونت هاش همونطور که انتظار میره بزرگه.

اندازه فونت 4 میلیمتر هستش . اندازه ها رو قسمت راست نوشتم (تقریبا اندازه ای برابر با A4 داره ) و یک کتاب قطع بزرگ محسوب میشه. سایز کتاب (رنگ سبز) رو با سایز سونی PRS600 که کتابخوان 6 اینچی خودم هست اگر مقایسه کنید متوجه اختلاق زیادشون خواهید شد. بیش از 4 برابر سونی این کتاب مساحت داره (2 برابر طول و 2 برابر عرض) و طبیعی است در این حالت کتاب باید زوم آوت 25% بشه که اندازه فونت 1 میلیمتر خواهد شد که غیر قابل خواندنه.

برای حل این مشکل چه کار باید کرد؟ کافیست دستگاه در حالت لند اسکیپ قرار بگیره. در این صورت هر صفحه ی کتاب به دوقسمت تقسیم میشه و با زدن صفحه بعد به نیمه دیگر کتاب خواهیم رفت. مستطیل زرد رنگ اون محدوده لند اسکیپ رو نشون میده . حالا با مقایسه میبینیم که زوم آوت در این حالت 50% هست که در نتیجه اندازه فونت 2 میلیمتر میشه که خوبه ولی عالی نیست.

باز علاقه به بهتر کردن وضعیت دارید؟ کافیست کمی وقت بگذارید و حاشیه های اضافی رو از هر طرف ببرید. مستطیل قرمز کتاب رو بدون حاشیه نشون میده (حاشیه ها رو با خط کش اندازه گیری کردم) ناراحت نباشید. حتی شماره صفحه رو هم ببرید. دستگاه شما خودش شمارشگر داره! نتیجه اون مستطیل قرمز هست. حالا باید با استفاده از اون مستطیل زد (لند اسکیپ) اون مستطیل زرد رو (کتاب بدون حاشیه) رو نشون بدید. یعنی زومی در حد 75% . این یعنی اندازه فونت 3 میلیمتر که هنوز به خوبی 4 میلیمتر نیست ولی کاملا رضایتبخشه .

خوب بیایید یک حالت دیگه رو با هم تست کنیم. این دفعه یک کتاب تخصصی خودم رو که حالت مرجع هم داره استفاده کردم که اسمش هست : Standard & Poors 500

این کتاب فونت هایی به اندازه 2 میلیمتر داره که در حالت معمول هم خوندنش سخته . اندازه هم تقریبا اندازه کتاب قبلی است. کافیست همه ضرب ها رو ایندفعه در عدد 2 انجام بدید و ببینید که تنها با انجام همه اون کارها میشه به اندازه 1.5 میلیمتر رسید که به سختی قابل تحمله (اما غیر ممکن نیست)

تقریبا میشه گفت این کتاب آخرش هست و از این کوچکتر خیلی بدشانس باشید که گیر بیارید. اما حالت معمول رو هم بد نیست با هم دوره کنیم. فرض کنیم فونت های اصلی کتاب شما معمولی (در حد 4 میل) و قطع کتاب در حد a5 یا b5 باشه (مثل تقریبا همه کتابهایی که میشناسیم)
    برای این مقایسه من از کتاب Essential words for toefl انتشارات Barrons استفاده کردم که عمرا این یکی رو ندیده باشین!

همونطور که میبینید نتیجه نهایی زوم آوت اصلا احتیاج نداره . اگر بخواهید کتاب رو بدون حاشیه در حالت لند اسکیپ نگاه کنید با همون فونت 4 میلیمتری مواجه خواهید شد. حتی میتونید حاشیه ها رو حذف نکنید ، یا لند اسکیپ نکنید و با فونت 3 اینچی مواجه باشید . حتی اگر هر دوی اینکار ها رو انجام ندید فونت 2 اینچی خواهید داشت که باز هم قابل خواندنه !

قبل از اینکه به نتیجه برسیم سه تا نکته رو خدمت شما عرض کنم. اولا همه دستگاهها قابلیت لند اسکیپ ندارند (یکی از دستگاههایی که مشکل داره نوک محصول بارنز اند نوبلز هست) در موقع خرید اگر از قابلیت لند اسکیپ میخواهید استفاده کنید حواستان حسابی جمع باشه.
    دوم اینکه بعضی از کتابخوان ها قابلیت مارجین کات رو دارند . شما میتوانید در کتابخوان تعریف کنید که چقدر از حاشیه فلان کتاب رو خود بخود ببرد و به شما نشان ندهد (مثلا PRS950) این قابلیت شما رو از شر ادیت کامپیوتری رها خواهد کرد .
    سوم اینکه زیاد نگران زمان حاشیه برداری نباشید. حذف حاشیه برای هر کتاب 1 دقیقه وقت میبره و کتابهای شما که این مشکل رو داشته باشند خیلی زیاد نخواهند بود (مگر اینکه خوره کلکسیون جمع کردن داشته باشید)
    چهارم اینکه DPI همه هم سایز ها با هم برابره نگران DPI متفاوت نباشید اما کیفیت صفحات ، تعداد نمایش سایه های خاکستری بیشتر و کنتراست صفحه به شما کمک میکنه با سایز کوچکتری از فونت کنار بیایید. البته به شرطی که چشم هایتان مثل عقاب تیز باشد! (اگر ایبوک ریدری با صفحه پرل با 8 لایه خاکستری میخرید روی 1.5 میلیمتر فونت اصلا حساب نکنید)
    حالا که راجع به سایز 6 اینچ بحث کردیم بهتره یه سر هم به سایزهای بالاتر بزنیم. زیاد نمیخوام در این مورد صحبت کنم. چند اشاره خیلی کوچک دارم و بحث رو تموم میکنم.

برای مقایسه سایز نهایی در دستگاههای اینچ بالاتر میتونین همین 6 اینچ رو مرجع قرار بدید و اندازه تمام شده فونت رو در x/6 ضرب کنید. مثلا اگر اندازه فونتتان 2 در آمد و سایز 10 اینچی را میخواهید ببینی چه اتفاقی می افتد اینطور حساب کنید:
    2x10/6=3.3
    به همین سادگی. یعنی هر 10 اینچی سایز رو 1.66 برابر خواهد کرد. و سایز 7 اینچی سایز را 16% افزایش می دهد.

حیفم اومد بحث رو با یک مقایسه بین سایز های مختلف صفحات eInk تموم نکنم. این یک مقایسه تصویری بین سایز های محبوب ای اینک هست که میشود در بازار پیدا کرد . سایزها 5، 6، 7، 8 و 10 اینچ هستند . سایز 9 اینچ عملا در بازار وجود نداره و به همین خاطر آورده نشده. توجه داشته باشید که این سایزها استاندارد هستند و همگی این صفحات توسط یک کارخانه در سراسر دنیا زده میشه و برند های ساخت کتابخوان فقط سخت افزار و کیس کتابخوان رو درست میکنند و اعداد کاملا دقیقه

دقت کنید که سایز 7 اینچی که همین الان ازش بحث شد و گفتیم 16% افزایش در اندازه فونت میده این 16% هم شاید تحقق پیدا نکنه. سونی PRS950 سایزی عجیب و غریب داره . اسکرینی که عرضش اندازه اسکرین 6 اینچیست اما طولش بلند تر هست. این سایز برای فرمت هایی که از Text wrapping پشتیبانی میکنند فکر کنم خیلی عالی باشه اما برای کتابهایی که دراز هستند در فرمت لند اسکیپ قابلیت رقابتی ای نداره(اما پورتریت دقیقا برعکسه)

و در آخر مقایسه 3 سایز معروف 6 ، 8 و 10 اینچی با کاغذ های A4 و A5. دقت کنید که صفحه 10 اینچی تقریبا برابر با یک کاغذ A5 و نصف یک کاغذ A5 است. شاید راه آخر این باشد که یک صفحه از ریز ترین کتابتان را بدون حاشیه در یک کاغذ با ابعاد صفحه 6 اینچی چاپ کنید و ببینید امکان خواندنش هست یا نه . اگر نبود متن را 140% بزرگتر کنید (بابت حالت لند اسکیپ) و دوباره امتحان کنید که امکان خوانده شدن هست یا نه. در صورت نتیجه منفی این کار را با سایز 8 و بعد از آن 10 اینچی امتحان کنید.

ویرایش توسط vocian : 01-02-2011 در ساعت 10:00 PM
    Farshid.T ،amir_rafie ،rezam و 8 نفر دیگر از این پست قدردانی کرده اند.

مدیر بازنشسته
    vocian آواتار ها

من کتابهای حجیم دارم. کدوم ایبوک ریدر میتونه اینها رو پخش کنه و چقدر طول میکشه؟

وقتی صحبت از کتاب حجیم میشه اولین سئوالی که باید بهش پاسخ داده بشه فرمت کتابه.
    کتابهای حجیم اصولا دو نوع فرمت میتونن داشته باشن . اولی و چیزی که بیشتر باهاش مواجه هستیم کتابهای PDF بالای 100 مگه. و دومی کتابهای CHM بالای 5 مگ.

در خصوص کتاب های CHM همونطور که قبلا هم گفتم تنها دو برند هستند که این کتاب ها رو میخونند (آیرکس و پاکت بوک) که هیچکدام قدرت پخش این فایلها رو بالاتر از 5 مگ ندارند و گیر میکنند که باید قبل از استفاده این فرمت رو به فرمت های دیگه مثلا پی دی اف تبدیل کنید.

اما در خصوص کتابهای PDF بالای 100 مگ . معمولا این کتابها وقتی که اسکن میشوند به این حجم میرسند. خوشبختانه کتابهای اسکن شده قدرت کمی از پروسسور میگیرند و اگر دستگاه ضعیفی خریداری نکنید معمولا به مشکلی بر نخواهید خورد. دستگاههای ضعیف چینی ها ، و نسل قبلی بعضی برند های کتابخوان (از جمله کیندل ) هست . سونی PRS600 بنده کتاب PDF ای که 100 مگ حجم داره در عرض 4 ثانیه باز میکنه. این رقم برای یک کتاب 10 مگی 2 برای بار اول 2 ثانیه است و میبینیم که تفاوت چندانی موجود نیست . برای 200 مگی هم 6 ثانیه وقت صرف میشه. اما از کیندل 3 یا نوک که 150 دلار قیمت دارند همچین انتظاراتی نباید داشته باشید .
    هرچند کتابهای 200 مگی رو سالی یک بار هم برخورد نخواهیم کرد اما بهتره کتابهایی رو که دارید یک نگاهی بیاندازید نکند در آینده به مشکل بزرگی بخورید.

یک سری کتابهای PDF حجیم هم هستند که اسکن نیستند. بسته به نوع استایل های استفاده شده و تعداد عکس های موجود در اونها (و تعداد صفحات) میتونن این کتابها میتونن پروسس بیشتر یا کمتری داشته باشن. یک مدل از این کتابها رو من پیدا کردم که سریعتر باز میشد اما برعکسش هم میتونه صادق باشه

نتیجه نهایی این که اگر به دنبال دستگاهی میگردید که فایلهای با حجم بالا رو به سرعت باز کنه کافیه از نسل های قدیمی دستگاهها و دستگاههای چینی و ارزان و محض اطمینان نوک و کیندل پرهیز کنید.
    Farshid.T ،amir_rafie ،rezam و 6 نفر دیگر از این پست قدردانی کرده اند.

مدیر بازنشسته
    vocian آواتار ها

تاچ اسکرین در ایبوک ریدر به چه درد میخوره ؟ چقدر می ارزه؟ چه مدلیش بهتره؟

تاچ اسکرین یک دیوایس ورودی است که امکان ارتباط راحت تری با دستگاه ایبوک ریدر فراهم میکنه به علاوه یک سری امکانات به دستگاه اضافه می کنه که بدون تاچ تصورش غیر ممکنه و در نهایت یک سری مزایای غیر مستقیم ایجام میکنه. این مزایا در کل یک سودی برای مصرف کننده و هزینه ای برای فروشنده داره که باید به نحوی جبران بشه و در نتیجه با حاشیه قیمتی مواجه خواهیم شد.
    اما به ترتیب این مزایا رو توضیح بدم:
    1- انتخاب کتاب ها، کتگوری ها،فایلهای مولتی مدیا، بوک مارک ها و تنظیمات بسیار راحت تر خواهد شد. دیگر قرار نیست از جوی استیک استفاده کنید. یک سری گسچر هم برای کارهای مختلف معمولا میشود تعیید کرد که دیگه مجبور نباشید به کلیدها فکر کنید.
    2- های لایت کردن و انتخاب متون عملی خواهد شد. (در برخی دستگاههای بدون تاچ همه این امکان هست ولی هم اعصاب قوی و زمان زیادی میخواهد هم باطری زیادی برای رفرش کرسور بکار میگیرد که عملا به صرفه نیست)
    3- امکان انتخاب کلمه برای استفاده دیکشنری که مثل بالایی بدون تاچ اسکرین عملی نیست.
    4- نوت برداری و یادداشت برداری و حاشیه نویسی کنار کتاب با قلم دستگاه و به زبان مادری:دی . همچنین اگر مایلید از آن اسکرین کی بورد هم میشه استفاده کرد که زمانش اصلا مناسب نیست. (در موارد بدون تاچ گاها میشود از کی بورد فیزیکی برای نوت برداری انگلیسی استفاده کرد که به جز لاتین بودنش، به جهت زاویه نامناسب کی بورد دردناک هم هست!)
    5- یادداشت برداری در کلاس و استفاده به عنوان یک دفترچه دم دستی
    6- سرف در اینترنت (این مورد عملا با وجود قابلیت دستگاههای مختلف همچنان به دلیل مصرف زیاد و رفرش پایین صفحه به صرفه نیست)
    7- بازی های مختلف موجود در دستگاههای مختلف

این 7 مصرف به ذهن بنده تا بحال خطور کرده . این امکانات ممکنه برای یک نفر 1 میلیون تومن ارزش داشته باشه (مثلا دیکشنری اش برای من یک موهبته، یا هایلایت و یادداشت برداریش) و برای یک نفر دیگه که کتاب اسکن شده میخونه و اصلا قصد یادداشت برداری نداره هیچ نیارزه. شما هستید که نیازتون رو تشخصی میدید.

اما اگر به نظرتون این قابلیت ها می ارزه برای هزینه اضافی بهتر هست که قسمت بعدی که مقایسه تاچ اسکرین های مختلف هست رو بخونین

چه مدلی از تاچ اسکرین بهتر از همه هست؟
    این مسئله یک مسئله بزرگ برای تصمیم گیری است. البته مشکلی هم این بین وجود داره که وقتی شما سایز غیر معمول انتخاب میکنید (5، 7،8 و 10 اینچی) معمولا یک مدل تاچ اسکرین بیشتر ندارید و گزینه به شما تحمیل میشه. اما اینجا بیشتر راجع به گزینه های 6 اینچی که همه مدلی تاچ در اونها یافت میشود صحبت میکنیم.

در عالم هند هلد های ال سی دی یک واقعیتی جا افتاده و مورد توافق همگان است. اول اینکه تاچ های خازنی سلطان تاچ ها هستند. هر دستگاهی که تاچ خازنی داره (مثل آیفون) برنده است و دستگاههای دارای تاچ مقاومتی محکوم به شکست و قدیمی. تاچ های پسیو از جمله واکام به تاریخ پیوسته اند (به دلیل اینکه تنها توسط قلم مخصوص میشود ازشون استفاده کرد) و تاچ های مادون قرمز رو هیچ کس نمیشناسه. اما در دنیای ای بوک ها دنیا کاملا متفاوت است.

اول از همه بهتره راجع به محبوب ترین تاچ ها که خازنی هستند صحبت کنیم. تاچ هایی که قابلیت مولتی تاچ دارند، مثل شیشه سفت و شفافند و حسابی کول. این تاچ ها با یک مشکل فنی مواجه اند و اون مصرف بالا و مداومشونه. یک تاچ خازنی چه استفاده بشود و یا نشود مصرفی معین دارد . ایبوک با تاچ خازنی را میتوان به آدمی تشبیه کرد که برای صرفه جویی صورت خودش را سیلی سرخ میکند اما به سگ خانه اش چلوکباب سلطانی میدهد به علاوه این همه دک و پز مولتی تاچ اونقدر ها هم با ریسپانز 1 ثانیه ای صفحه همخوانی ندارد و عملا بی استفاده میشود. به همین دلیل است که هیچ صفحه تاچ خازنی ایبوکی در بازار وجود ندارد. تنها گزینه با ارفاق نوک است که 1 هفته باطری اش طبق ادعا دوام می آورد که رقمی تاسف بار است. به علاوه این دستگاه با تقلب خازنی شده! اسکرین اصلی که ای اینک است تاچ ندارد و یک اسکرین 3 اینچی دراز و باریک زیر اسکرین اصلی است که ال سی دی است و از تاچ خازنی استفاده میکند.

مورد دوم تاچ های مقاومتی هستند. این تاچ ها یک برتری واضح دارند. آنهم قطع مصرف در صورت عدم استفاده است. صفحات تاچ مقاومتی را اگر فشار ندهید جریانی منتقل نمیشود و مصرفی ایجاد نمیشود. البته در صورت استفاده باطری ای به مراتب بیشتر از یک ورق زدن مصرف خواهند کرد. این صفحه ها را در سری اول سونی ها و تقریبا در تمامی دستگاههای سری قدیمی و جدید دیگری که تاچ اکتیو دارند خواهید یافت. (سری سونی که 00 ختم میشود) از تمام 7 امکان نامبرده بالا در این دستگاهها میشود استفاده کرد. فقط 3 مشکل موجود است. اول اینکه این تاچ ها کمی مات و منعکس کننده نور هستند که کیفیت نمایش را تحت تآثیر قرار میدهد. ثانیا نرم هستند و امکان خش افتادن آنها موجود است و ثالثا دقت عالی برای یادداشت برداری ندارند.

برای حل سه مشکل فوق دو راه حل داده شده که هر کدام مشکلات خاص خود را دارند. دسته اول دستگاههای سری جدید سونی هستند که به 50 ختم میشوند (prs950-350-650) این دستگاهها از تاچ مادون قرمز استفاده کرده اند که فقط در این دستگاهها موجود است. دیگر خبری از ماتی و انعکاس نور و کمی کیفیت صفحه نمایش نیست. سطح روی صفحه مقاوم شده اما همچنان دقت یادداشت برداری تفاوتی نکرده

دسته دیگر دستگاههایی هستند که از تاچ پسیو مدل Waccom استفاده میکنند. با استفاده از قلم مخصوص واکام شما میتوانید به بالاترین دقت یادداشت بردارید. صفحه تان هیچ جز تاچی ندارد و میتواند رویش شیشه هم قرار بگیرد و حسابی شفاف، مقاوم و عالی است. اما مشکل اساسی این قلم ها اولا حملشان به دلیل سایز بالاست و ثانیا دیگر خبری از کنترل توسط دستان نیست و همیشه باید دست به دامان قلم باشید.

توصیه بنده: اگر یادداشت برداری شدیدی ندارید حتما به تاچ های مادون قرمز یا اگر نشد به مقاومتی ها فکر کنید. خازنی که فاجعه است و واکام عملا کار کتابخوانی را دشوار میکند. به علاوه این دستگاهها درست است که یادداشت بر میدارند اما خودتان حساب کنید برای یک صفحه نوشتن چند بار باید دستگاه رفرش کند (صفحه ای 800 کلمه به عبارتی حداقل 800 بار میشود) و یک دستگاه چند صفحه میتواند یادداشت بردارد (معمولا دستگاهها رکورد 5-7 هزار پیج ترن را دارند !)

آپدیت 1: یکی از دوستان گوشزد کردند که آیرکس DR800 باوجود آنکه تاچ واکام دارد و از خانواده ی حرفه ای آیرکس است اما متاسفانه از دیکشنری در آن خبری نیست. شاید در آینده این امکان برای آیرکس فراهم شود ولی تا آن موقع اگر به دیکشنری اهمیت زیادی می دهید اصلا سراغش نروید.
    ویرایش توسط vocian : 05-02-2011 در ساعت 11:47 AM
    Farshid.T ،amir_rafie ،rezam و 6 نفر دیگر از این پست قدردانی کرده اند.

مدیر بازنشسته
    vocian آواتار ها

من در ایران هستم . چه طور ایبوک ریدر تهیه کنم؟

همه میدونیم که بازار ایران بسیار محدوده. به خصوص در لوازم الکترونیکی. به خصوص در خصوص تکنولوژی های جدید و البته در خصوص دستگاههای کتابخوان با یک فاجعه مواجه خواهیم شد. تا چند وقت پیش یک کتابخوان سونی رو در پایتخت هم پیدا نمیکردی. اما خوشبختانه وضع رو به بهبودی است. هرچند که هنوز به مدل های کمل از برند های سونی ، اونیکس ، آی ریور و کیندل و نوک محدودیم و هرچند قیمت ها بسیار بالاتر از قیمت های جهانی است (از 50% تا 200% بیشتر!) اما حداقل قدرت انتخاب داریم. اما بهترین راه برای خرید یک کتابخوان چیه؟

اولین و بهترین راهی که به ذهن هر کسی خطور میکنه درخواست از یک آشنای ساکن خارج از کشور برای تهیه دستگاه ایبوک ریدر و آوردنش به داخل کشور هست. اگر این آشنای شما ساکن ایالات متحده باشه که اوضاعتان عالی خواهد شد و به همه مدل ها و پایین ترین قیمت ها دسترسی خواهید داشت. در سایر موارد برخی مدل ها به صرفه اند و بعضی ارزش رو انداختن ندارند (!) بهتره قبل از خرید قیمت اون کشور رو چک کنید با قیمت ایران

دومین راه خرید از فروشگاههای داخلی است. مجتمع پایتخت چند فروشگاه کتابخوان آورده اند . معروفترینشون نمایندگی سونی با نام کمان رایانه است که به امر شریف پاچه کردن دستگاهها می پردازه. قیمت هاش ناعادلانه بالاست اما حداقل خیالتون راحته که مدل های جدید سونی و نوک و کیندل رو داره . (شما برای کیندل دی ایکس 650 تومن باید پول بدهید در صورتی که 370 دلار قیمت داره !)

سومین راه خرید اینترنتی است. برای پیدا کردن لیست فروشگاههای اینترنتی که کتابخوان میفروشن از گوگل میتونین استفاده کنید. برای خرید از این سایت و سایت های مشابه مثل این سایت سایت استفاده کنید. بدیهی است این خرید شما با ریسک همراهه و مسئولیتش پای خودتونه . همچنین میتونین به بازارچه ی فروم های مختلف از جمله فروم خودمون مراجعه کنید که اگر کسی ایبوک ریدر خودر رو میخواست بفروشه ازش خریداری کنید (باز هم ریسک بیشتری در انتظار شما خواهد بود)

و در نهایت میتوانید از سایت های اینترنتی خارجی خرید بفرمائید. شرکت های مختلفی هستند که این کار رو برای شما انجام میدن. حتی در برخی موارد خودتون هم مستقیما میتونین خرید رو انجام بدید. اگر بتونید به فروشنده بقبولونید که روی رسیدتون رقمی کمتر از 25 دلار بنویسه و هدیه بودنش رو ذکر کنه (سایت های چینی خود بخود این کار رو میکنن) مطمئنا دستگاه بدون گیر در گمرک و بدون هزینه اضافی به دست شما خواهد رسید در غیر اینصورت شاید مجبور بشید یک سری گمرک برید و هزینه اضافی پرداخت کنید.طبیعی است که این راه ریسک های خیلی بیشتری داره و به شخصه حاظرم چندین درصد بیشتر پول بدم و اینقدر ریسک نکنم. اما قیمت کم میتونه دلیل خوبی برای این ریسک باشه. اگر سئوالی در این مورد دارین یا بیشترین میخواین در این زمینه بدونین به راهنمای خرید از سایت های خارجی مراجعه کنید.
    ویرایش توسط vocian : 04-02-2011 در ساعت 10:31 PM
    Farshid.T ،amir_rafie ،rezam و 2 نفر دیگر از این پست قدردانی کرده اند.

صفحه 1 از 2 12 آخرینآخرین

کلمات کلیدی این موضوع

علاقه مندی ها (Bookmarks)

علاقه مندی ها (Bookmarks)